Zorgen om Hazard worden groter: “Met oog op EK moet hij uit sukkelstraatje”

Zorgen om Hazard worden groter: “Met oog op EK moet hij uit sukkelstraatje”

04-02-2021 07:00
2

Eden Hazard heeft wéér een spierblessure opgelopen bij Real Madrid. Het Nieuwsblad sprak met bondsdokter Kristof Sas. De zorgen om Hazard worden groter.

“Dit is inderdaad zeer spijtig”, begint Sas. “Ook voor mij is het wachten op concrete info – als er geen interlandbreak in aantocht is, komt dat wat trager door. Maar dit is inderdaad slecht nieuws. Ik heb jullie onlangs nog verteld dat ik het geen groot probleem vond dat spelers als Praet, Mertens en De Bruyne enkele weken out waren. Voor hen kwam of komt die rustperiode – tussen aanhalingstekens – van pas.”

De blessure van Hazard is echter geen goed nieuws voor de Rode Duivels. “Zo kunnen ze resetten en intussen de blessure aanpakken. Maar bij Eden is het anders. Dit is geen reset. Dit is een chronisch herval, waarbij het elke keer weer misloopt. Eerst ging het om een probleem met de enkel, maar de laatste drie keer gaat het om een spierletsel. Dat is heel ambetant.”

“Eden zit in een vicieuze cirkel en het is niet simpel om daaruit te raken”, gaat Sas verder. “Zoals elke topsporter is het belangrijk dat je sportspecifiek werkt voor je spiergroepen. Een voetballer moet kunnen trappen, draaien, springen,... aan een hoge snelheid. En tijdens een revalidatie is dat natuurlijk moeilijker. Daarom heeft een fitte speler het meeste kans om ook fit te blíjven.”

EK
Met het oog op het EK hebben de Rode Duivels een fitte Hazard nodig mét matchritme. “We hadden liever gezien dat Eden gewoon alle wedstrijden bij Real zou spelen, dan kon hij topfit richting EK. Hij heeft immers ritme en continuïteit nodig. Maar het is nu zo. Dramatisch is de situatie nog niet, met het oog op dat EK, maar hij moet wel dringend uit dit sukkelstraatje.”