Nieuwkomer Chong en hattrick van Badji loodsen Club Brugge naar volgende ronde

Nieuwkomer Chong en hattrick van Badji loodsen Club Brugge naar volgende ronde

03-02-2021 21:20
31

Club Brugge heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België. De ploeg van Philippe Clement won op eigen veld van amateurclub Olsa Brakel met 

De eerste degelijke aanval in het Jan Breydelstadion leverde ook eerste doelpunt op. Debutant Chong toonde meteen zijn snelheid en bediende Vanaken, die in twee tijden kon scoren. Club Brugge was heer en meester, maar schrok wel even toen Olsa Brakel kort na het openingsdoelpunt al gelijkmaakte. Aanvoerder Haezebroeck pakte uit met een heerlijke verre lob over Horvath. 

De thuisploeg moest even bekomen van die opdoffer en slikte ei zo na een tweede doelpunt. Een veelbelovend schot van Deryck week even af en ging maak rakelings naast. Blauw-Zwart schoot wakker en zette meteen orde op zaken: Sobol mocht ongehinderd voorzetten en ook Badji werd weinig in de weg gelegd. Hij kopte zijn ploeg weer op voorsprong. Club kwam nog een paar keer dicht bij een tweede doelpunt, maar dat kwam er niet meer voor de rust.

Meteen de onderbreking kreeg Olsa Brakal twee uitstekende kansen om gelijk te maken, maar Horvath kon telkens ingrijpen bij pogingen van Deryck en Cordie. Het zou de bezoekers zuur opbreken, want na een warrige fase bij een corner van Club Brugge verdween de bal ongelukkig in doel: 3-1 en de veer was gebroken bij de amateurploeg uit Brakel.

Blauw-Zwart zette zijn voet op het gaspedaal en en legde nog drie doelpunten in het mandje. Badji maakte zijn tweede van de avond na een perfecte voorzet van Van den Keybus, al had de aanvaller daar wel twee pogingen voor nodig. Na de rentree van Dirar maakte die andere nieuwkomer Chong zijn eerste doelpunt voor Club. De eindstand werd vastgelegd door Badji: na een sublieme pass van Rits vervolledigde hij z'n hattrick en maakte er 6-1 van.