Bukari breekt door bij KAA Gent: “Hij zet alweer nieuwe stappen”

Bukari breekt door bij KAA Gent: “Hij zet alweer nieuwe stappen”

30-01-2021 14:44
1

Osman Bukari had al een passage bij Anderlecht vooraleer hij via Trencin bij KAA Gent terechtkwam. Nu lijkt da aanvaller eindelijk door te breken in België.

Trencin-eigenaar Tscheu La Ling ontdekte Bukari. “Ik zag Bukari aan het werk bij de jeugd van Anderlecht en raakte meteen gecharmeerd: hij slaagde erin om zijn rechtstreekse tegenstander enkele keren helemaal dol te spelen, de arme jongen viel tot drie keer toe gewoon op zijn kont. (lacht) Akkoord, Bukari's voorzet was niet altijd even goed, maar we gingen met hem aan de slag en je zag hem systematisch groeien", zegt La Ling aan Het Nieuwsblad.

Nu zit Bukari bij KAA Gent. “Hij is bij Gent in goede handen. Uiteraard zitten ze in een moeilijkere fase en ze moeten bouwen aan een nieuw team, maar ze hebben ook een offensieve voetbalfilosofie. Efficiëntie? Een aanvaller is ook afhankelijk van het team waarin hij speelt. Ze heten niet allemaal Messi. Maar zijn statistieken zijn dit seizoen toch niet onaardig en je merkt ook dat hij in Gent alweer nieuwe stappen zet in zijn ontwikkeling. Geef hem nu maar gewoon tijd en vertrouwen.”