Update: 'Tissoudali legt medische testen af voor KAA Gent'

Update: 'Tissoudali legt medische testen af voor KAA Gent'

30-01-2021 12:23 Laatste update: 21:17
9

In de slotdagen van deze wintermercato staat een vertrek van Tarik Tissoudali in de sterren geschreven. De dribbelkont van K. Beerschot V.A. loopt komende zomer uit zijn contract op het Kiel, dus als de Ratten nog iets aan hem willen verdienen, is het nu of nooit. KAA Gent is bereid om die wens in te vullen.

Eerder geraakte al bekend dat Tissoudali meer dan waarschijnlijk nog vertrekt uit Antwerpen. Vanuit de Serie A zijn enkele clubs geïnteresseerd en ook in het Midden-Oosten werd de dobber al uitgegooid. Er was echter ook gewag gemaakt van een Belgische kandidaat. Dat schijnt KAA Gent te zijn, onthult Het Nieuwsblad.

De Buffalo's zijn dezer dagen naarstig op zoek naar een verse, broodnodige portie creativiteit. Daar ontbreekt het volgens Hein Vanhaezebrouck aan in de huidige kern. Technicus Tissoudali kan die zonder twijfel bijbrengen. Bovendien is de Amsterdammer behoorlijk efficiënt, want momenteel staat hij op zeven doelpunten en zes assists.

De zaakwaarnemer van Tissoudali liet in een reactie aan Voetbalprimeur al verstaan dat er iets op til is, maar dat er voorlopig nog niets getekend is.

Update: Tissoudali staat op het punt om Beerschot in te ruilen voor AA Gent. Volgens Het Laatste Nieuws is er een voorakkoord tussen de betrokken partijen. Hij kan een contract tekenen voor 2,5 seizoenen bij de Buffalo's. De spits staat opvallend genoeg wel nog in de basis van Beerschot voor de uitmatch tegen OH Leuven.

Update: Er bestaat nog maar weinig twijfel over dat Tissoudali richting KAA Gent trekt. Zaterdagavond nam hij afscheid van zijn ploegmaats en volgens Het Nieuwsblad legt hij zondag zijn medische testen af.