Kompany ziet nog probleem bij Anderlecht en wil daarmee komaf maken tegen Gent

Kompany ziet nog probleem bij Anderlecht en wil daarmee komaf maken tegen Gent

29-01-2021 15:18
23

RSC Anderlecht staat zondag alweer voor een belangrijke wedstrijd en neemt het op tegen KAA Gent. In principe een echte topper in ons land, maar dit seizoen zijn het twee clubs die sukkelen met de vorm.

Vincent Kompany kijkt alvast uit naar de partij en de confrontatie tegen Hein Vanhaezebrouck, die in het verleden trainer was van RSC Anderlecht. "Zij hebben een trainer die op veel vlakken voor duidelijkheid staat en waarschijnlijk enkel een klein beetje meer tijd nodig heeft om de spelpatronen in de breinen van zijn spelers te installeren. Aan ons om hun sterke punten af te stoppen en vooral de onze te laten draaien", citeert Het Laatste Nieuws de trainer van Anderlecht.

Nu treft Anderlecht geen ploeg die aan verdedigen denkt, zoals wel gebeurde tegen Moeskroen. "Of het dat makkelijker maakt voor ons? Ach, weet je, elke goeie trainer met een goeie ploeg, wil aanvallen. Het is bij ons nooit een probleem geweest om kansen te creëren. We moeten vooral efficiënter zijn in de afwerking", weet Kompany nog te vertellen.

Voor zowel Anderlecht als Gent is het alvast een ontzettend belangrijke partij. Anderlecht staat momenteel op een vijfde plek, maar kan bij winst terug in de top vier geraken. KAA Gent staat slechts elfde in de stand.