Club Brugge haalt achterstand op en wint derby tegen Cercle Brugge

28-01-2021 20:35 Laatste update: 20:39
46

Club Brugge heeft woensdagavond de derby gewonnen tegen Cercle Brugge. De ploeg van Philippe Clement haalde een 1-0-achterstand op en won met 1-2.

Club Brugge nam het initiatief in de aanvangsfase, maar de organisatie achterin bij Cercle Brugge hield goed stand. De Vereniging kwam zelfs af en toe dreigen en kwam bijna op voorsprong toen Pavlovic alleen voor de goal kwam, maar Mignolet redde met de voet. Cercle bleef aandringen en werd plots de betere ploeg. Halfweg de eerste helft kwam de Vereniging verdiend op voorsprong. Musaba had geluk met z'n controleerde, maar knalde daarna heerlijk binnen.

Club Brugge moest even bekomen, maar trok snel weer in de aanval. Tien minuten na de openingsgoal kwam Blauw-Zwart op gelijke hoogte. Mechele scoorde voor de tweede wedstrijd op rij, deze keer met een knappe kopbal. Club Brugge bleef op het gaspedaal duwen na de pauze en werd daarvoor al snel beloond. Dost werd in het straatje gestuurd en wipte de bal mooi tot bij Lang, die Didillon kansloos liet bij de afwerking.

Club Brugge controleerde de wedstrijd daarna, maar moest af en toe opletten voor de tegenprikken van Cercle. Mignolet moest zijn ploeg rechthouden op een schot van Hotic. Aan de overzijde kreeg Okereke tot twee keer toe de kans om de match helemaal te beslissen. De eerste keer stond Didillon in de weg en toen de bal dan toch tegen de netten ging, werd het doelpunt -terecht- afgekeurd wegens buitenspel.

Uiteindelijk kon Club Brugge de wedstrijd relatief makkelijk uitspelen. De ploeg van Clement boekt dus een nieuwe overwinning en heeft in het klassement nu een voorsprong van veertien punten op eerste achtervolger KRC Genk.