Woede Anderlecht en Genk onterecht? 'Correcte beslissingen van wedstrijdleiding'

Woede Anderlecht en Genk onterecht? 'Correcte beslissingen van wedstrijdleiding'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 18:15ma 18-01-2021 om 18:15

De afgelopen speeldag was er weer heel wat te doen om enkele getrokken kaarten van de wedstrijdleiding in ons land. Onder andere KRC Genk en RSC Anderlecht waren niet tevreden met de rode kaarten voor respectievelijk Carlos Cuesta en Kemar Lawrence. Onterecht, zo oordeelt het Referee Department.

Onder andere Vincent Kompany vond de rode kaart voor Lawrence veel te zwaar en was bijzonder kritisch over de wedstrijdleiding. Het Referee Department vindt de beslissing echter correct. 'Bij deze actie gaat Lawrence met hoge intensiteit en snelheid met beide voeten en gestrekte benen (met studs vooruit) van de grond naar de tegenstander', valt er te lezen op de officiële kanalen van de KBVB.

'Hij raakt bij het doorglijden het linkerbeen van de KAS Eupen-speler met een open schaarbeweging tussen zijn gestrekte benen. Hij brengt met deze actie de veiligheid van de tegenstander in gevaar. Het Professional Refereeing Department steunt de VAR Interventie en de eindbeslissing (rode kaart) van de scheidsrechter.'

Cuesta
En ook bij Genk vond men de rode kaart voor Cuesta, die als laatste man zijn directe tegenstander neerhaalde, overdreven. Maar ook hier ziet het Referee Department een correcte beslissing. Op het moment van het contact/de fout gaat de aanvaller van R. Excel Mouscron alleen op doel af en heeft hij controle over de bal.'

'De scheidsrechter fluit de fout en geeft de KRC Genk-verdediger een rode kaart voor het ontnemen van een reële doelkans. Het Professional Refereeing Department steunt de beslissing van de scheidsrechter', oordeelt men.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws