Blessin relativeert corona-uitbraak: We zaten eerst in gelukkige positie

Blessin relativeert corona-uitbraak: "We zaten eerst in gelukkige positie"

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 17:50vr 15-01-2021 om 17:50

KV Oostende trekt zaterdag met kopzorgen naar KV Kortrijk. Verschillende spelers uit de selectie hebben positief getest op het coronavirus, al roept Alexander Blessin dat niet als excuus in. Om wie het nu concreet gaat, wil de club nog altijd niet bekendmaken.

Oostende gaf vrijdag haar selectie prijs voor het nakende duel in Kortrijk, maar daaruit valt bitter weinig af te leiden over de mogelijke afwezigen. Enkel de eerder 'onthulde' François Marquet wordt genoemd als covid-positief. Voor het overige behoren alle vertrouwde namen tot de selectie. Enkelen onder hen zullen dus nog moeten afhaken, afwachten wie dat wordt.

Hoe dan ook blijft Blessin hoopvol over de verplaatsing naar het Guldensporenstadion. "We zaten eerst in een gelukkige positie, van waaruit we altijd naar de andere clubs konden kijken. Nu hebben wij ook enkele covid-gevallen", relativeert de Duitser op de clubwebsite. "Daar moeten we mee omgaan. Je moet altijd positief denken op zulke momenten. We hebben genoeg spelers om een sterk elfal op het veld te krijgen. Het was slechts een kwestie van tijd."

"Het gaat niet om wenen en erover nadenken, maar we moeten positief blijven en ervoor zorgen dat iedereen gezond blijft. Dat is het allerbelangrijkste. De match tegen Kortrijk ligt nog vers in het geheugen. Toen speelden we niet goed. Daar moeten we zeker uit leren, want dat geeft ons de kans op weerwraak. Hopelijk spelen we elf tegen elf", grapt Blessin nog.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Begrijp jij waarom Oostende de positieve gevallen geheim probeert te houden?

Ja, zeker
65%
Ik begrijp waarom, maar dat helpt toch niet, want die namen komen vroeg of laat wel uit
25%
Nee, ik begrijp daar geen snars van
10%
(20 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws