'Voor veel mensen leek het zo dat ik bij Ajax zat, omdat mijn vader daar ook was'

'Voor veel mensen leek het zo dat ik bij Ajax zat, omdat mijn vader daar ook was'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 14:24wo 13-01-2021 om 14:24

Justin Kluivert maakt zijn minuten dit seizoen voor RB Leipzig, dat hem huurt van AS Roma. De aanvaller geeft aan dat hij niet wanhopig probeert te bewijzen dat hij beter is dan zijn vader en blikt terug op zijn tijd in de jeugdopleiding van Ajax. 

De link met zijn vader wordt door veel mensen snel gelegd, maar Kluivert geeft aan dat het voor hem geen issue is. "Voor mij persoonlijk is er geen extra druk, omdat ik niet wanhopig probeer te bewijzen dat ik beter ben dan mijn vader", stelt hij in een interview met Sportbuzzer. "Mijn vader weet wat mij bezighoudt. Het is alsof hij zijn eigen carrière in mij ziet. Als ik iets niet goed doe, zegt hij dat ook tegen mij. Dan geeft hij me tips over wat ik anders en beter moet doen."

Kluivert blikt terug op zijn tijd in de jeugdopleiding van Ajax. "Toen ik jong was en nog bij Ajax speelde, was mijn vader daar ook nog lange tijd. Ik voetbalde er niet vanwege hem, maar omdat ik zelf een goede voetballer ben", vertelt hij zelfverzekerd. "Voor veel mensen leek het zo dat ik bij Ajax zat, omdat mijn vader daar ook was. Dat heeft me altijd gemotiveerd. Ik wilde de wereld laten zien dat dit mijn eigen verdienste is. Ik heb aan mijn eigen kwaliteiten te danken dat ik nu ben waar ik ben."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws