Jonkie van Anderlecht maakt indruk op Kompany: Ongelooflijk voetbalbrein

Jonkie van Anderlecht maakt indruk op Kompany: "Ongelooflijk voetbalbrein"

11-01-2021 09:15
32

RSC Anderlecht slaagde er zondag niet in om te overtuigen tegen Oud-Heverlee Leuven en verloor uiteindelijk met 1-0. Toch zag Vincent Kompany minstens één jongen uitblinken: Anouar Ait El Hadj.

Door het vertrek van Percy Tau moest Kompany op zoek naar oplossingen. Nog geen geblesseerde Yari Verschaeren en Vlap krijgt geen minuten meer. Daardoor kreeg El Hadj dus minuten. En de achttienjarige middenvelder maakte indruk op Kompany. "Anoaur zijn voetbalbrein is ongelofelijk", gaf Kompany aan bij Het Nieuwsblad

"Hij is nog maar 18, maar deed de ploeg wel draaien. Korte combinaties, dribbels, zelfs duels winnen als klein ventje. Als die ene doorsteekpass een goal oplevert, is het de assist van het jaar. Hij speelde met totale overgave voor het team", klonk het.

El Hadj mag alvast hopen op meer minuten. Verschaeren is nog enkele weken buiten strijd en Vlap aast op een vertrek bij paars-wit. Voor El Hadj was het zijn negende wedstrijd dit seizoen, maar kon hij nog niet beslissend zijn met een doelpunt of assist.