Geen rood voor De Ridder tegen Club Brugge: 'Niet consequent van arbitrage'

Geen rood voor De Ridder tegen Club Brugge: 'Niet consequent van arbitrage'

11-01-2021 08:00
30

In de partij tussen Club Brugge en STVV kwam Steve De Ridder goed weg. De middenvelder van de Kanaries kreeg een gele kaart nadat hij op het been van Charles De Ketelaere ging staan. Een veel te lichte straf, zo oordeelt Serge Gumienny.

Bij Club Brugge was er de voorbije weken heel wat te doen om Hans Vanaken, die een rode kaart kreeg nadat hij op het been van Eupen-speler Andreas Beck ging staan. Hij kreeg uiteindelijk ook nog een extra schorsing opgelegd, maar de voorbije speeldag werden heel wat gelijkaardige fases niet bestraft met een rode kaart. Ook in de partij tegen STVV niet, zo zag ook voormalig scheidsrechter Gumienny.

"Bij STVV - Club brugge verdiende de overtreding van De Ridder ook een rode kaart", is hij duidelijk bij Het Belang van Limburg. Scheidsrechter Bert Put koos echter voor een gele kaart en de VAR greep niet in. "Het is raar dat de VAR niet eens tussenkomt", zegt Gumienny.

"Waarom niet? Te koud? Te laat? Wie weet het ? Niemand, maar de gele kaart is absoluut niet voldoende. Deze fout is vergelijkbaar met de fout van Hans Vanaken. Consequent kan je dit niet noemen van de arbitrage", besluit hij.