VP ANALYSE: De hand van Peter Maes, 'ouwehoeren' met Dost en gouden drie punten

VP ANALYSE: De hand van Peter Maes, 'ouwehoeren' met Dost en gouden drie punten

10-01-2021 22:55
5

Club Brugge won op het veld van Sint Truiden VV dankzij een goede eerste helft met doelpunten van Bas Dost en Noa Lang. In de tweede helft kreeg Club geen voet meer aan de grond en ontsnapte het aan puntenverlies. Wat hebben we geleerd na deze wedstrijd? VoetbalPrimeur.be zet het voor u op een rijtje.

“Lekker wat ouwehoere”
In een filmpje dat Club Brugge deelde op de sociale media over de integratie van Bas Dost is te zien hoe de Nederlander zich thuis voelt bij Club Brugge. Bij Club vindt hij landgenoten Ruud Vormer, Noa Lang en Stefano Denswil terug. In het filmpje is te zien dat Vormer en Lang hem een warm welkom gaven. Dost haalt aan dat hij ‘ouwehoeren’ wel lekker vindt. Ouwehoeren is een straattaal voor jennen en wat zeveren. Het is er duidelijk aan te zien dat Dost en Lang zich lekker in hun sas voelen bij Club Brugge. Lang deed de defensie van de thuisploeg meermaals pijn in de eerste helft en scoorde een mooi doelpunt. En Dost speelde op ervaring zijn wedstrijd en was direct goed voor een fraai doelpunt.

De hand van Peter Maes
Peter Maes zal zich waarschijnlijk serieus kwaad gemaakt hebben tijdens de rust. Zijn ploeg was nergens te bespeuren tijdens de eerste helft en kwam zo op een dubbele achterstand. Maar in de tweede helft liep het de fieren leider gewoon onder de voet en mocht de thuisploeg wat scherper geweest zijn in de afwerking was een punt of zelfs meer niet onverdiend te noemen. Hoe dit STVV in de gevarenzone is geraakt is moeilijk te zeggen. Maes heeft er een organisatie neergezet met goede mentaliteit en spelers die goed kunnen voetballen. Peter Maes heeft van STVV weer een lastige tegenstander van gemaakt en als het zo blijft verder spelen hoeft STVV geen schrik te hebben van een mogelijke degradatie.

De Ketelaere en zijn beste positie
Charles De Ketelaere kreeg, door de afwezigheid van Hans Vanaken, zijn kans op zijn geliefkoosde positie. Hij was meteen goed voor een assist op Dost. Zijn loopacties in de hoeken deden de verdedigers van STVV meermaals pijn. In de tweede helft toen Club het moeilijk kreeg werd De Ketelaere weer gepositioneerd in de spits. Dankzij deze positiewissel, en het vele energie dat de thuisploeg al had verbruikt, kreeg Club wat meer ademruimte en kon het eens wat langer de bal bijhouden. Er mag discussie zijn over wat zijn beste positie is maar er bestaat geen discussie dat Club Brugge De Ketelaere broodnodig heeft.

Gouden winst voor Club Brugge
Van de top 5 kon enkel Club Brugge winnen. Dankzij het verlies van KRC Genk, Charleroi, Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht loopt het zo verder uit op haar naaste concurrenten. Ondanks die zwakke tweede helft bleef Club wel overeind en kon het alsnog de drie punten meenemen naar Jan Breydel. Club telt zo vier punten meer op eerste achtervolger KRC Genk, 9 punten meer op Sporting Charleroi en 10 punten meer op Oud-Heverlee Leuven en RSC Anderlecht. Als de tegenstanders Club Brugge nog van die cadeaus gaan geven dan lijkt het makkelijk te voorspellen wie op het einde van mei zich tot landskampioen mag kronen.