Kompany is duidelijk over de transferplannen van Anderlecht tijdens deze mercato

Kompany is duidelijk over de transferplannen van Anderlecht tijdens deze mercato

08-01-2021 19:10

Vincent Kompany en RSC Anderlecht staan voor een drukke maar erg belangrijke januari maand. Komende wedstrijden kunnen wel eens bepalend worden over deelname aan Play Off 1. Kompany zag in deze wintermercato Percy Tau terugkeren naar zijn moederclub Brighton & Hove Albion. De trainer is duidelijk over de houding van Anderlecht op de transfermarkt.

Vincent Kompany nam uitgebreid de tijd voor een babbel met de pers. Het ging over de positiewissel in het bestuur van RSC Anderlecht, over het vertrek van Percy Tau en over de gouden schoen. Kompany nam ook de tijd om vooruit te blikken op de drukke januari maand die eraan komt. 

"Hoe meer matchen, hoe beter, vind ik persoonlijk. Wij hebben geen vedettes, maar wel een brede en competitieve kern. Afhankelijk van zijn vormpeil krijgt de ene speler de voorkeur boven de andere, maar ze werken allemaal hard", gaf de trainer van Paars-Wit mee. 

Anderlecht verloor deze transferperiode al Percy Tau aan de Premier League. Zijn moederclub riep hem vroeger terug dan verwacht. Of Anderlecht nu actief zal zijn op de transfermarkt is voor Kompany duidelijk. "Je staat altijd open om je team te versterken, maar zoals iedereen weet, hebben wij financiële limieten. Als er een opportuniteit is, moet je dat overwegen. En onze scouting doet het geweldig. Mijn kern telt veel spelers waarbij bijna niemand helemaal onderaan of helemaal bovenaan ligt. Iedereen heeft kansen gekregen en zal met de juiste ingesteldheid weer kansen krijgen, zeker met dit schema. Zulke zaken liggen veel vaker in de handen van de spelers dan van de trainer", liet Kompany weten.

RSC Anderlecht trekt zondag naar het veld van Oud-Heverlee Leuven waar het een rechtstreekse concurrent voor Play-Off 1 zal bekampen. De troepen van Kompany zullen scherp moeten zijn.