Kompany moet verder zonder Tau bij Anderlecht: Hij stak er bovenuit

Kompany moet verder zonder Tau bij Anderlecht: "Hij stak er bovenuit"

08-01-2021 16:30
24

Bij RSC Anderlecht moet men dit seizoen verder zonder Percy Tau. De Zuid-Afrikaan keerde terug naar moederclub Brighton & Hove Albion FC, waar hij zijn eerste stappen zet in de Premier League. Een groot verlies voor Anderlecht, zo geeft Vincent Kompany aan.

De trainer van Anderlecht hoopte dat hij Tau toch tot het einde van het seizoen kon gebruiken. "Hij had een onderscheidend vermogen", zegt Kompany op zijn persconferentie vrijdag. "Hij was een van de weinige spelers die er net bovenuit staken. Zo'n verlies vang je op korte termijn moeilijk op", klinkt het.

Kompany moet dus zoeken naar een vervanger. Daarvoor lijkt hij onder andere aan Yari Verschaeren te denken. "Het is aan de jongens die dankzij Percy iets meer tijd hebben gekregen, om zich nu te bewijzen. Verschaeren liet voor zijn blessure zien dat hij progressie had gemaakt. Ik verwacht hetzelfde van de anderen", gaf Kompany aan zonder namen te noemen.

Over Michel Vlap liet hij zich niet meteen uit. Al lijkt ook hij op kansen te mogen hopen. "Iedereen heeft kansen gekregen en zal met de juiste ingesteldheid weer kansen krijgen, zeker met dit schema. Wat ik wil zien is werklust, nederigheid en intensiteit. Dat wil ik bij elke speler zien. Dat zijn mijn drie basisprincipes en wie die toepast laat het niveau stijgen. Dan kunnen ze hun talent en de bovengemiddelde techniek tonen die elke Anderlecht-speler bezit", klinkt het.