Overtuigend Juventus beëindigt bijzondere reeks van AC Milan

06-01-2021 22:55
5

Juventus heeft een einde gemaakt aan een bijzondere reeks van AC Milan. I Rossoneri had 27 wedstrijden niet verloren in de competitie, maar werd door Juventus op de knieën gedwongen: 1-3.

Milan, dat het deed zonder Alexis Saelemaekers, zag Internazionale eerder op de dag verliezen bij Sampdoria en kon op een voorsprong van vier punten komen. Daarvoor moest er wel gewonnen worden van Juventus en dat moest ook nog gebeuren zonder de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic, die al tien keer scoorde in zes wedstrijden.

Federico Chiesa zette Juventus al na achttien minuten op het goede spoor. De Italiaan schoot in de verre hoek binnen na een prachtig hakballetje van Paulo Dybala. Even later voorkwam Gianluigi Donnarumma de 0-2 van Chiesa. Vlak voor rust kreeg Milan loon na werken. De thuisploeg counterde zich naar een gelijkspel: Rafael Leao legde de bal op de rand van de zestien terug op Davide Calabria, die Wojciech Szczesny kansloos liet: 1-1.

Maar in de tweede helft was er maar één ploeg die de winst verdiende en dat was Juventus. Chiesa schoot na een uur de 1-2 binnen, weer op aangeven van Dybala. Weston McKennie maakte een kwartier voor tijd een einde aan de hoop van Milan: 1-3.