OFFICIEEL: Van Eetvelt neemt ontslag als CEO van RSC Anderlecht

OFFICIEEL: Van Eetvelt neemt ontslag als CEO van RSC Anderlecht

06-01-2021 19:53 Laatste update: 22:49
70

Voor Karel Van Eetvelt zit zijn verhaal als CEO van RSC Anderlecht er nu al op. Hij heeft ontslag genomen als CEO van de Brusselaars.

Dat meldt RSC Anderlecht via de officiële kanalen. Op de eerste Raad van Bestuur van het nieuwe jaar bood de zakenman zijn ontslag aan. Hij verlaat op 1 april definitief de club, exact een jaar nadat hij officieel CEO werd.

"Ik ben Karel dankbaar voor wat hij in het voorbije jaar voor de club heeft gerealiseerd. We zijn in zeer moeilijke omstandigheden moeten starten, Karel als CEO en ik als adviseur", reageerde voorzitter Wouter Vandenhaute. "Samen ontwikkelden we een duidelijk herstelplan, werkten we aan een betere interne structuur en zetten we ook een scherp sportief kader neer. Zonder Karel was dat op deze korte tijd nooit gelukt. Sinds ik voorzitter ben geworden, is onze rolverdeling veranderd, en nu ik officieel benoemd ben, heeft Karel beslist om terug te treden."

Geen afscheid van de club
Ook Van Eetvelt kwam nog met een reactie. "Ik verlaat straks deze job, maar neem geen afscheid van de club. Samen met een fantastisch team van medewerkers heb ik me in het voorbije jaar ingezet om de club van mijn hart terug in beter vaarwater te krijgen. We mogen blij zijn met waar we vandaag staan, maar de weg is nog lang", geeft hij aan.

Van Eetvelt lijkt dus vooral positief terug te blikken op zijn periode bij Anderlecht. "Ik wens iedereen bij de club uit de grond van mijn paarswitte hart moed en volharding om te geraken waar Anderlecht thuis hoort: aan de top. Voor Anderlecht mogen werken was een jongensdroom. Het blijft voor altijd de club van mijn hart en ik zal ze blijven steunen waar mogelijk. Ik ga de huidige leiding de komende maanden helpen om de overgang vlot te laten verlopen. Ik ga de tijd nemen om over mijn toekomst na te denken", besloot hij.