Amateurclubs kreunen onder coronacrisis, één ploeg grijpt stevig in

Amateurclubs kreunen onder coronacrisis, één ploeg grijpt stevig in

04-01-2021 14:30
6

Het amateurvoetbal heeft het bijzonder moeilijk. Door de coronacrisis zitten flink wat ploegen op hun tandenvlees. Bij derdeprovincialer Sint-Jozef Londerzeel heeft men besloten om in te grijpen en geen individuele premies meer te geven aan de spelers.

"Het betalen van individuele winstpremies in het provinciale voetbal is voor geen enkele club meer leefbaar", zegt Jurgen Vermeire, voorzitter van Sint-Jozef Londerzeel bij Sporza. "Daarom stoppen we daarmee."

"We hebben beslist om over te stappen naar een soort van collectieve vergoeding. Zo willen we het voetbalplezier weer naar boven laten komen", geeft Vermeire aan. Voor veel spelers is dat ook een flinke klap.

"Ik kan niet in de plaats van de spelers oordelen of die premies belangrijk zijn of niet", aldus Vermeire. "Wij hebben in elk geval een keuze gemaakt en we keren niet terug op onze beslissing. Enkele spelers hebben al bevestigd dat ze bij het team blijven. Ik denk dat er nog spelers zullen volgen."

Sint-Jozef Londerzeel is overigens niet de enige ploeg die dezelfde beslissing neemt. "Als club hebben we al veel positieve berichten gekregen van de ploegen in de buurt over de beslissing die we genomen hebben. Het zou een mooi signaal zijn als andere clubs ons voorbeeld volgen", besluit Vermeire.