'Koeman en Barcelona slaan toe: City-verdediger is gratis en komt in de zomer'

'Koeman en Barcelona slaan toe: City-verdediger is gratis en komt in de zomer'

31-12-2020 18:26
5

Eric García wordt in 2021 speler van Barcelona. Dat weet transferexpert Fabrizio Romano te melden. De Spaanse verdediger van Manchester City verkast op zeker in de zomer naar Catalonië, maar zou al eerder de transfer kunnen maken.

Het is een publiek geheim dat Barcelona García graag aan de selectie wil toevoegen en daarom verlengde de Spaanse stopper zijn contract bij The Citizens ook niet. Hij wil graag overstappen naar Camp Nou en heeft volgens Romano nu al een akkoord bereikt met de Catalanen om in de zomer van 2021 transfervrij naar de club van trainer Ronald Koeman te komen.

Het zou echter kunnen dat García al eerder de Barça-gelederen komt versterken. Om dat te bewerkstelligen moet de club wel in onderhandeling met Manchester City om overeenstemming te bereiken over een transfersom. Een deal behoort echter niet tot de verwachtingen.

Waarschijnlijk is dus dat de 19-jarige Spanjaard in de zomer de overstap zal maken, omdat het Barcelona dan niets kost. Daarmee komt de zoektocht naar een verdediger voor volgend seizoen tot een einde voor Koeman en de zijnen, maar is het nog de vraag of er voor het restant van het huidige seizoen een oplossing zal worden gezocht. De spoeling achterin is namelijk erg dun.