Lukaku ziet zichzelf bij top-vijf van de wereld: In de afgelopen maanden wel

Lukaku ziet zichzelf bij top-vijf van de wereld: "In de afgelopen maanden wel"

29-12-2020 18:52
8

Romelu Lukaku heeft een er een ongelooflijk 2020 opzitten. Met 35 goals dit kalenderjaar behoort hij zonder twijfel bij de beste spitsen ter wereld. Daar is hij zelf ook van overtuigd.

Lukaku raasde in 2020 als een sneltrein door de Italiaanse competitie en ook bij de Rode Duivels blijft de topschutter aller tijden scoren aan de lopende band. "Ik sta daar zelf niet stil bij dit cijfers", vertelt Lukaku in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine. "Mijn voordeel is dat ik op jonge leeftijd prof geworden ben."

"Ondanks mijn moeilijke eerste jaren bij de Rode Duivels wist ik honderd procent zeker dat ik daardoor op een dag topschutter aller tijden zou worden, ook omdat ik al jaren omringd ben door topspelers. Niet de records zijn mijn motor. Als je elf jaar als prof op het veld staat, is het logisch dat je een paar records breekt."

Lukaku heeft veel respect voor concullega Robert Lewandowski (Bayern Munchen), maar hij ziet zichzelf ook bij de beste spitsen ter wereld. "In de afgelopen vijf maanden wel, ja", aldus Lukaku. "Ik wil die top niet rangschikken van één tot vijf, maar ik maak er wel deel van uit, op dit moment."