'D'Onofrio wil Wilmots bij Antwerp, voorzitter Gheysens heeft een ander idee'

'D'Onofrio wil Wilmots bij Antwerp, voorzitter Gheysens heeft een ander idee'

28-12-2020 22:30
35

Royal Antwerp lijkt binnenkort afscheid te moeten nemen van Ivan Leko. De Kroatische trainer staat op het lijstje van Shanghai SIPG, waar hij een monsterloon kan verdienen. Bij Antwerp speurt men alvast naar een vervanger.

De voorbije dagen werden verschillende namen al gelinkt aan Antwerp. Eén daarvan is voormalig bondscoach Marc Wilmots, waar vooral sportief directeur Luciano D'Onofrio een grote fan van is. Al is het nog maar de vraag of Wilmots ook richting Antwerp trekt.

Volgens Het Laatste Nieuws is voorzitter Paul Gheysens namelijk geen fan van dat idee en hoopt hij op een andere trainer. De voorzitter van Antwerp zou vooral mikken op een 'grote naam'. Wie Gheysens daarvoor voor ogen heeft, is nog niet duidelijk.

Wilmots begon aan zijn trainerscarrière in 2003 bij Schalke 04, waar hij speler/trainer was. Dat was hij één seizoen alvorens richting STVV te trekken, waar hij één seizoen met wisselend succes trainer was. Na periodes bij België als assistent en als bondscoach kende hij twee mindere avonturen bij de nationale ploegen van Ivoorkust en Iran.