Bondsparket zag 'brutale fout' van Vanaken en komt met schorsingsvoorstel

Bondsparket zag 'brutale fout' van Vanaken en komt met schorsingsvoorstel

28-12-2020 12:54 Laatste update: 13:39
132

Moet Club Brugge Hans Vanaken vier wedstrijden missen? Het Bondsparket vindt van wel. Het zag immers een 'brutale fout' van de Gouden schoen en stelde Vanaken een schorsingsvoorstel van twee weken voor plus twee voor misplaatste uitlatingen. 

Vanaken pakte in de wedstrijd tegen KAS Eupen (3-0) een rode kaart. De middenvelder ging door op Andreas Beck en moest meteen het veld verlaten Club Brugge heeft het zwaar schorsingsvoorstel te horen gekregen. Na een korte pass van Fede Ricca kwam Vanaken te laat en plantte hij zijn schoen op tegenstander Beck in de 78e minuut.

Voor Vanaken was het de eerste rode kaart in de reguliere competitie van de Jupiler Pro League. Nu krijgt Club Brugge het schorsingsvoorstel te horen. Het Bondsparket stelt twee weken effectieve schorsing voor (brutale fout) plus een boete van 2.000 euro. Daarbovenop worden er ook twee weken effectief gevorderd na misplaatste uitlatingen.

Geen topper tegen Genk
Als Vanaken vier weken aan zijn broek krijgt, mist hij de verplaatsing naar STVV. Ook uit bij Beerschot en thuis tegen KV Oostende mag hij dan niet in actie komen. Tot slot mist Vanaken met vier weken schorsing ook de topper tegen KRC Genk. Die staat op 24 januari in het Jan Breydelstadion op het programma.