Wie moet verder bouwen bij Antwerp? De mogelijke opvolgers van Leko

Wie moet verder bouwen bij Antwerp? De mogelijke opvolgers van Leko

28-12-2020 11:50 Laatste update: 15:00
44

Ivan Leko zou vertrekken naar Shanghai SIPG FC. Het bestuur van Antwerp FC moet dus opnieuw op zoek naar trainer. VoetbalPrimeur.be zocht de geschikte opvolgers.

Frank Vercauteren
Vercauteren heeft een interessant profiel. Hij kan verder bouwen op de fundamenten die Leko bracht bij Antwerp. Snel, aanvallend voetbal, iets waar ook Vercauteren voor staat. Hij vertoefd nu met zijn gezin in Rusland. Maar als hij de aanbieding van Antwerp krijgt, zal hij die zeker overwegen. Eerder zou hij al gelonkt hebben naar de vrije plaats bij Standard. 

Bernd Storck
Storck staat vooral bij de Standard-fans hoog op het lijstje, maar zal ook voor Antwerp een geschikte coach zijn. Hij beschikt over de nodige capaciteiten en toonde al eerder dat hij een ploeg kan laten voetballen. Storck coacht op dit moment in Slowakije. Daar doet hij het goed met een voorlopig tweede plaats.

Wim De Decker
De Decker zit zeker goed bij de fans van Antwerp FC. Hij bracht The Great Old terug in eerste klasse en zal niet terugdeinzen voor een avontuur bij ‘zijn’ Antwerp. Hij kent de club als zijn broekzak en is een man van het huis. De vraag is echter of hij Antwerp naar de top zal brengen. Bij KAA Gent lukte het niet al te best, ook is het niet zeker of hij verder kan bouwen op het geraamte van Leko.

Mark van Bommel
Van Bommel toonde zich bij PSV met aanvallend voetbal. Hij kan ook goed met spelers omgaan. In het voetbal kan zijn naam tellen, iets wat Antwerp graag heeft. Hij zou zeker kunnen bouwen op de hedendaagse visie van Antwerp FC. Zijn ervaring is een minpunt. Al zou hij een goede opvolger van Leko kunnen zijn.

Image from Gyazo

Marc Wilmots
Wilmots kan tellen als naam in het Belgische voetbal. Hij is een goede vriend van D’Onofrio, en kwam al eerder in beeld als opvolger voor Bölöni. Als clubcoach bewees hij niet al te veel, maar hij krijgt het voordeel van de twijfel. Bij de Rode Duivels kende hij laagtes en hoogtes, net als bij zijn andere interlandperiodes. Een interessante piste.