Einde verhaal voor Vlap bij Anderlecht? Niet-selectie was een sportieve keuze

Einde verhaal voor Vlap bij Anderlecht? "Niet-selectie was een sportieve keuze"

27-12-2020 18:41 Laatste update: 18:43
9

RSC Anderlecht speelt zondagavond zijn laatste wedstrijd van 2020 in het Lotto Park tegen Beerschot. Voor Michel Vlap zit het jaar er echter al op. De Nederlander zit niet in de selectie van Vincent Kompany en dat zou een puur sportieve keuze zijn.

"Kompany zei voor de match dat de niet-selectie van Vlap een puur sportieve keuze is", vertelde commentator Peter Vandenbempt aan het begin van de match tussen Anderlecht en Beerschot. Het is inderdaad opvallend: de 16-jarige Mario Stroeykens haalt het wedstrijdblad, terwijl Vlap in geen velden te bespeuren is. Nochtans is er door de blessure van Yari Verschaeren een plaatsje vrij op het middenveld en die zou de Nederlander moeten kunnen innemen.

Kompany geeft echter het vertrouwen aan Percy Tau, die in principe zijn laatste match speelt voor Anderlecht, en heeft zelfs op de bank geen plaats voor Vlap. Michael Verschueren verklaarde dit weekend nog dat paars-wit vertrouwen heeft in de Nederlander, maar dat vertrouwen lijkt toch wel héél broos.

Vlap kwam dit seizoen al zeven keer in actie voor Anderlecht. Hij kon in 384 speelminuten niet scoren en gaf ook nog geen enkele assist. Vorige jaar kwam Vlap, die voor vele miljoenen overkwam van Heerenveen, aan tien goals en drie assists in 25 matchen voor Anderlecht.