Antwerp buigt achterstand om in een deugddoende overwinning

27-12-2020 15:23 Laatste update: 15:36
7

Royal Antwerp FC kreeg Sporting Charleroi over de vloer in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar voor beide ploegen. Antwerp zat wat in een storm met de onduidelijke toekomst van hun trainer Ivan Leko. Maar het trok er zich niets van aan en boog een achterstand om in een 2-1 overwinning. Een mooi afscheidscadeau van/voor Ivan Leko?

De wedstrijd kwam traag op gang, beide ploegen hielden de organisatie goed in stand en de twee ploegen vonden geen opening om echt gevaar te creëren. De bal was vooral op het middenveld te vinden. Charleroi voetbalde rustig mee en via Amine Benchaïb probeerde het eens vanop afstand. Het was Lior Refaelov die het dichtst bij een doelpunt kwam. Dieumerci Mbokani controleer een voorzet in de 16 meter en legde de bal af tot Refaelov maar zijn poging werd goed afgeblokt door de verdediging van Charleroi.

Door kleine foutjes in de verdediging van Charleroi kreeg Antwerp enkele mogelijkheden om gevaar te creëren maar de thuisploeg speelde het net niet goed genoeg uit. Charleroi kreeg op het halfuur een kans via Ryota Morioka na balverlies op het middenveld, Morioka schoof op met bal aan de voet en probeerde het met een plaatsbal maar Jean Butez ging goed plat. Antwerp wou wel maar het kon weinig dreigen, Charleroi daarentegen kwam via Shamar Nicholson tot tweemaal toe dicht bij het openingsdoelpunt. De aanvaller miste koelbloedigheid voor doel om de bezoekers op voorsprong te trappen. Antwerp voerde op het einde van de eerste helft de druk wat op via hoekschoppen en voorzetten maar met weinig kansen tot gevolg.

De tweede helft startte aanvankelijk op een laag tempo, Antwerp nam het balbezit in handen en probeerde iets te forceren tegen het stugge blok van Charleroi, maar het leidde tot geen kansen. Tien minuten na de rust waar dan toch Charleroi in hun typische stijl, in de omschakeling werd Saidi Berahino gevonden aan de tweede paal. Berahino wou de bal terugleggen maar verdediger Abdoulaye Seck liep de bal ongelukkig in doel, 0-1 voor de bezoekers. Na het openingsdoelpunt ging Antwerp op zoek naar de gelijkmaker, de ingevallen Miyoshi was er dicht bij met een mooie afstandspoging. Ook de ongelukkige Seck kreeg nog geen geluk en zag zijn kopbal op de lat belanden. Antwerp duwde door en ging voluit op zoek naar de gelijkmaker. Met nog iets minder dan 20 minuten te spelen was het dan eindelijk raak. Simen Juklerod zette de bal strak voor doel en Christian Benavente devieerde de bal mooi aan de eerste paal in doel, 1-1.

Enkele minuten later was de achterstand helemaal goed gemaakt. Een lange bal van Seck werd verlengd door een verdediger van Charleroi en Dieumerci Mbokani tikte de bal voorbij Penneteau in doel, 2-1. Antwerp duwde nog door en ging op zoek naar de 3-1 met in de hoofdrol de sterk ingevallen Miyoshi en Benavente. Het was Seck die nog het dichtst bij de 3-1 kwam maar hij kon zijn kopbal niet laag houden.

Zo wint Antwerp haar laatste wedstrijd van het jaar met 2-1 tegen Charleroi. Hierdoor kruipt Antwerp in de top 4 van het klassement op 2 punten van Charleroi. Die staan 3e met 33 punten.