Vanheusden over Rode Duivels: “Ik wil het WK winnen, niet gewoon spelen”

Vanheusden over Rode Duivels: “Ik wil het WK winnen, niet gewoon spelen”

24-12-2020 17:26
6

Zinho Vanheusden werd dit seizoen beloond met een eerste cap voor de Rode Duivels, maar de verdediger van Standard Luik staat voor een revalidatie nadat hij zijn kruisbanden afscheurde begin november. Toch blijft Vanheusden ambitieus.

Vanheusden droomt niet enkel van de Champions League te winnen. “En het WK. (droog) Niet gewoon spelen, neen. Het WK winnen. Ik was dan ook blij dat ik voor het eerst werd opgeroepen voor de Rode Duivels. Ik had er vroeger al op gehoopt. Maar met die verdedigers toen was dat moeilijk. Kompany was er zelfs nog. Tegen wie ik trouwens nooit heb kunnen spelen. Jammer, dat was een mooie uitdaging geweest”, citeert Het Nieuwsblad.

“Enfin, die eerste keer is wel uniek. Ik was ook blij dat ik mocht spelen. Ik wilde van de bondscoach iets leren, omdat ze bij de nationale ploeg met hetzelfde systeem spelen als bij Standard, maar dan met andere accenten. Dat is wel interessant. Hoe sterk de bondscoach tactisch is, daarvan was ik wel onder de indruk. Uiteindelijk was die selectie een van de hoogtepunten van 2020. Net wanneer je denkt vertrokken te zijn, komt die blessure. Daarvoor zijn geen woorden.”