Pro League grijpt in tegen knuffels: 'Geen gele kaarten, maar wel boetes'

Pro League grijpt in tegen knuffels: 'Geen gele kaarten, maar wel boetes'

24-12-2020 13:00 Laatste update: 14:18
25

De Belgische refs hoeven geen gele kaarten uit te delen voor knuffelen. Dat heeft de Pro League meegedeeld. Er is wel sprake van boetes voor dat soort gedrag. 

In de laatste weken was er heel wat te doen rond de voetballers in de Jupiler Pro League. Zelfs premier Alexander De Croo mengde zich. Hij gaf aan dat knuffelende voetballers een slecht voorbeeld zijn voor de kijkers, ook al worden ze uitvoerig getest.

Er ging een idee op om dit te bestraffen met gele kaarten, maar dat gebeurt dus niet. De Pro League spreekt wel over administratieve boetes, die dan integraal worden doorgestort naar Tele-Onthaal. Dat is een organisatie die een luisterend oor biedt aan iedereen die dat nodig heeft. De Pro League wil op die manier toch zijn steentje bijdragen in de strijd tegen corona. 

'Op basis van het verslag van de Match Delegate en bijkomende beelden zullen aan clubs bij wie de inbreuken vastgesteld worden een vergoeding van maximum €10.000 (1A) en €5.000 (1B) opgelegd worden', geeft de Pro League aan. 'Spelers en staffleden die inbreuken begaan zullen bovendien zelf een bijkomende vergoeding van €750 moeten voorzien.'