Anderlecht lijkt Percy Tau te gaan verliezen: Hij wil de volgende stap zetten

Anderlecht lijkt Percy Tau te gaan verliezen: "Hij wil de volgende stap zetten"

23-12-2020 22:18
14

Het begint er steeds meer op te lijken dat RSC Anderlecht in januari afscheid zal moeten nemen van Percy Tau. Zijn moederclub Brighton & Hove Albion wil hem graag terughalen naar de Premier League. Dat bevestigde trainer Graham Potter woensdag tijdens een persconferentie.

Dankzij de brexit zal het makkelijker worden voor niet-Europeanen om een werkvergunning te krijgen in Engeland. Brighton wil daarvan gebruik maken om Tau een beetje vroeger dan voorzien terug te halen. Anderlecht probeert dat scenario te vermijden, maar het lijkt erop dat Tau zelf zijn zinnen heeft gezet op een terugkeer.

"Het is niet fout om te zeggen dat we daarmee bezig zijn, maar er zijn eerst een aantal andere stappen die we moeten nemen", vertelde Potter volgens Sky Sports. De coach van Brighton verwees naar de aanvraag voor een werkvergunning, maar hij gaf ook toe dat Tau een interessante optie is.

"Hij heeft interessante kwaliteiten en hij heeft in België veel ervaring opgedaan", vervolgde Potter. "Hij kan iets anders brengen dat wat we momenteel hebben en hij wil graag de volgende stap zetten in zijn carriere. Wij willen hem daarbij helpen", besloot de coach van Brighton.