Cercle Brugge spaart eigen spelers niet: 'Ongepast, strookt niet met onze waarden'

Cercle Brugge spaart eigen spelers niet: 'Ongepast, strookt niet met onze waarden'

21-12-2020 20:45 Laatste update: 20:46
5

Bij Cercle Brugge is men niet tevreden met enkele spelers in de eigen rangen. Zo werden drie spelers betrapt op een lockdownfeestje. De Vereniging is dan ook van plan om zwaar in te grijpen.

Drie spelers van Cercle Brugge zijn hun boekje te buiten gegaan. Franck Kanouté, Anthony Musaba en Jean Marcelin werden betrapt op een lockdownfeestje, niet naar de zin van Cercle Brugge. Het reageert bijzonder ontgoocheld. 'Het is ongepast en strookt niet met de waarde van onze familiale vereniging', klinkt het op de officiële kanalen.

'Cercle Brugge werd op de hoogte gebracht dat er enkele A-kern spelers zaterdagavond de coronamaatregelen niet hebben nageleefd. Omdat de privacy van spelers te allen tijde wordt gerespecteerd, worden er geen namen van spelers vrijgegeven', gaat de vereniging verder. 'Cercle betreurt het incident. We gaan in dialoog met de betrokken spelers. We willen hun versie van de feiten en de precieze omstandigheden kennen voor we verdere stappen ondernemen.'

Toch straf
De drie spelers in kwestie lijken er echter niet zonder straf vanaf te gana komen. 'Cercle benadrukt dat het niet naleven van de coronamaatregelen niet alleen getuigt van asociaal gedrag, het is gewoon ongepast en het strookt in geen geval met de waarden die Cercle als familiale en maatschappelijk verantwoorde vereniging vooropstelt', aldus Cercle.

'Naast de maatregelen van de overheid hebben we bij het begin van dit seizoen ook een interne gedragscode opgesteld. Het incident is een ontgoocheling voor iedereen die zich wel aan de regels houdt, zeker alle supporters. Op basis van de gesprekken die Cercle op dit moment met de betrokken spelers voert, zal Groen-Zwart het in geen geval nalaten om gepast en streng op te treden', besluit men bij Cercle.