Weer bingo: drie spelers van Cercle Brugge betrapt op lockdownfeest

Weer bingo: drie spelers van Cercle Brugge betrapt op lockdownfeest

21-12-2020 19:00 Laatste update: 19:21
22

Drie spelers van Cercle Brugge zijn hun boekje te buiten gegaan, meldt Het NieuwsbladFranck Kanouté, Anthony Musaba en Jean Marcelin werden betrapt op een lockdownfeestje. 

Meer nog: Kanouté was zelfs de organisator van het feestje, waarop naar verluidt 22 mensen aanwezig waren. Zelf ontkent hij dat echter. "Een lockdownfeestje? Wie heeft je dat verteld? Dat klopt niet", reageerde hij zelf bij de krant. 

Het parket is echter zeker van zijn stuk. "De bewoner opende de deur en zei dat hij een verjaardagsfeestje gaf en enkele vrienden had uitgenodigd", wordt daar gezegd. "Sommigen zijn woonachtig in het buitenland. Niemand droeg een mondmasker en bij aankomst van de politie probeerden enkele personen te vluchten. Anderen verstopten zich binnen in de woning."

Als organisator riskeert Kanouté een boete van 4.000 euro. De aanwezigen zouden een boete van elk 750 euro krijgen. Mogelijk volgt ook een sanctie van Cercle zelf. KV Oostende heeft doelman Fabrice Ondoa vorige week zelfs ontslagen om die reden, maar de Kameroener zat sowieso al in de B-kern.