Tottenham slikt bittere nederlaag, Alderweireld verslaat zijn eigen doelman

20-12-2020 17:09
1

Tottenham lag woensdag nog op koers voor zijn allereerste Premier League-titel ooit, maar heeft inmiddels twee doffe dreunen achter elkaar moeten incasseren. De ploeg van José Mourinho verloor woensdag in de allerlaatste minuut van concurrent Liverpool: zondagmiddag was Leicester City met 0-2 te sterk in Noord-Londen.

De VAR drukte zijn stempel op de wedstrijd. Beide ploegen leken – na kansen over en weer, waarvan de meeste voor Harry Kane – met 0-0 de rust in te gaan, maar in de blessuretijd van de eerste helft ging de bal op de stip. Serge Aurier deelde in het uiterste hoekje van de zestien meter een bodycheck uit aan Wesley Fofana en de VAR vond het een strafschop waard: Jamie Vardy opende vanaf elf meter de score.

Direct na rust werd er opnieuw ingegrepen, maar ditmaal was het in het nadeel van The Foxes. James Maddison kreeg na een lange bal van achteruit een vrije doortocht en scoorde: de VAR pakte echter het vergrootglas en de lijntjes erbij en keurde de 0-2 af wegens buitenspel. Heel lang hoefde Leicester City niet te treuren. Niet lang na de afgekeurde treffer van Maddison caramboleerde een kopbal van Vardy via Toby Alderweireld voorbij Hugo Lloris.

Heung-Min Son dwong Kasper Schmeichel nog één keer tot een knappe save, maar het lamgeslagen Tottenham kon zich niet meer terug in de wedstrijd knokken. Leicester City klimt zelfs over de Londenaren heen en is voorlopig de naaste belager van koploper Liverpool: 31 om 27 punten.