KAA Gent pakt drie punten op het veld van Club Brugge

20-12-2020 15:20 Laatste update: 15:34
102

KAA Gent heeft zondagmiddag gewonnen op het veld van Club Brugge. In een intense wedstrijd kon blauw-zwart haar talloze kansen niet afwerken. De buffalo's waren effeciënt en verdedigden uitstekend.

Club Brugge en KAA Gent begonnen gretig aan de wedstrijd. Met veel druk en weinig ruimtes beloofde het een intense eerste helft te worden. Zo moest Bolat de eerste tien minuten twee keer goed redding brengen. Nadien had Jaremtsjoek de grootste kans van de eerste helft. Oog in oog met Mignolet kon hij niet afwerken.

Het kantelpunt leek de blessure van Odjidja. Na zijn vervanging viel het kaartenhuisje van KAA Gent in elkaar. Club Brugge kreeg meer grip op de wedstrijd, maar kon niet dreigend genoeg zijn. KAA Gent kon inmiddels geen bal meer vasthouden, de lange bal was een prooi voor de defensie van Club Brugge

Op het einde van de eerste helft kwam Club Brugge nog opzetten. Vanaken en Okereke hadden een kans op de 1-0, maar telkens stond Bolat pal.

De tweede helft startte zoals de eerste eindigde. Club Brugge speelde op balbezit en Gent kwam er niet helemaal uit. Na een uur knokte KAA Gent zich in de wedstrijd. Beetje bij beetje wonnen ze vierkante meters op de helft van Club Brugge. Jaremtsjoek kopte op de lat, Bezus kon dreigen met een schotje.

Dit resulteerde in de 67ste minuut in een doelpunt. Mohammadi zetten goed voor en Ricca en Castro-Montes schoven de bal in doel. Na dit doelpunt schoot Club Brugge opnieuw wakker. Met uitstekende reddingen op schoten van Rits en Lang kroonde Bolat zich tot man van de wedstrijd.

Het ultieme slotoffensief bleef uiteindelijk uit. KAA Gent maakte de wedstrijd dood en pakt zo 9 op 9 in de competitie.