Lang verliet Ajax voor Club Brugge: Een fantastische club

Lang verliet Ajax voor Club Brugge: "Een fantastische club"

17-12-2020 08:18
6

Zijn vertrek bij Ajax viel Noa Lang erg zwaar. De aanvaller hoopte dit seizoen zijn definitieve doorbraak te gaan beleven bij Ajax, maar vond zichzelf in september terug op de bank. Hij besloot naar Club Brugge te vertrekken, maar het was een keuze met pijn in zijn hart.

Lang vroeg coach Erik Ten Hag aan het begin van het seizoen om uitleg. "Als ik meer wilde spelen moest ik Dusan Tadic maar uit de basis spelen, werd mij verteld", geeft Lang aan in gesprek met Voetbal International. "Heel eerlijk? Toen ik voor het eerst van de interesse van Club Brugge hoorde zei ik nee. Ik wilde niet naar België. Het enige wat ik in mijn hoofd had was slagen bij Ajax."

Zijn zaakwaarnemer moest Lang ervan overtuigen om toch op gesprek te gaan bij de Belgische topclub. "Dat was een heel positief gesprek. (...) In Brugge voelde ik direct waardering. Ze wisten alles van me en deden veel moeite om me te halen. Na dat gesprek kreeg ik dagenlang berichtjes. Van de trainer, de voorzitter, iedereen. 'Nummer tien ligt klaar' en 'We hebben je nodig'. Toen heb ik gezegd: zeg de andere clubs maar af. Ik ga naar Club."

Droom weg
In België maakt Lang in zijn eerste maanden meteen een uitstekende indruk. Toch is Ajax nog niet uit zijn hart verdwenen. "Denk je dat ik het niet erg vond om op zo'n manier weg te gaan bij de club waar ik als klein jongetje al van droomde? Ik heb het daar echt niet makkelijk mee gehad. Opeens was mijn droom weg. De eerste wedstrijden van Ajax na mijn vertrek heb ik gewoon niet kunnen kijken. Het ging niet. Ik heb uiteindelijk niet met mijn hart, maar met mijn verstand gekozen. Nee, ik heb geen spijt. Club Brugge is echt een fantastische club. Wel weet ik zeker dat ik had kunnen slagen bij Ajax."