Blessin laat zich uit over situatie Ondoa: “Hij was zelfs geen speler van mij

Blessin laat zich uit over situatie Ondoa: “Hij was zelfs geen speler van mij"

16-12-2020 14:14
5

Fabrice Ondoa werd ontslagen bij KV Oostende nadat hij een lockdownfeestje heeft gehouden. Er komt nu veel kritiek op de handelswijze van de kustclub. Coach Alexander Blessin geeft tegenover Het Nieuwsblad meer uitleg over de situatie.

Ondoa speelde al enkele maanden bij de B-kern. “Wat kan ik over hem zeggen? Niet veel. Hij was zelfs geen speler van mij”, zegt Blessin. “Maanden geleden werd hij al naar de U23 verwezen. Wij hadden geen contact met hem. Dit was blijkbaar de druppel na een aantal incidenten. Dan heb ik alle begrip voor de beslissing van de club."

Ondoa zelf ontkent dat hij een lockdownfeestje heeft gegeven en betreurt dat de club zijn ontslag stuurde via brief zonder zijn versie aan te horen. Burgemeester van Oostende Bart Tommelein staat wél achter KVO: “Het is hier niet de club die in de fout gaat, maar de speler. Ondoa dacht dat hij boven de wet staat door feestjes te organiseren, en dan nog eens urenlang te discussiëren met de politie en zelfs een advocaat op te roepen. Daarmee brengt hij andere mensen (ook binnen de club) in gevaar.”