Grote lof voor Club Brugge-aanwinst Lang van Sonck en Club-icoon Van der Elst

Grote lof voor Club Brugge-aanwinst Lang van Sonck en Club-icoon Van der Elst

15-12-2020 07:48
42

Noa Lang maakte zondag een sterke indruk tijdens de 0-2 zege van Club Brugge in de topper tegen Royal Antwerp FC. Onder meer Wesley Sonck steekt de loftrompet over de 21-jarige Nederlander, die een fraaie assist gaf op Krépin Diatta.

"Je ziet aan alles dat hij een actie heeft. Hij voelt het spel aan en heeft een geweldige techniek. Hij heeft branie, zoals ze in Nederland zeggen", vertelt Sonck, oud-speler van Ajax, bij Extra Time op Sporza. Ook Franky Van der Elst, ex-speler van Club Brugge, is enthousiast. "Noa Lang wil altijd meevoetballen. Hij is altijd in beweging en wil zich tonen."

Het wekt ook enige verbazing dat Ajax een speler als Lang zomaar naar de Belgische competitie laat gaan. "Is dat het bewijs dat Ajax ver boven iedereen zou zitten, als er een BeNe-League zou komen?", vraagt presentator Filip Joos zich af. "Ze laten hem per slot van rekening naar de nummer 1 in België gaan."

"Daar moeten we voorzichtig mee zijn", reageert Sonck. "Ajax staat al zoveel jaar aan de Nederlandse top. Twee jaar geleden stonden ze bijna in de finale van de Champions League. Dat kunnen we niet meer met de Belgische ploegen."