‘Lockdownfeestje KV Oostende-doelman Ondoa stilgelegd, mogelijk sanctie op komst’

‘Lockdownfeestje KV Oostende-doelman Ondoa stilgelegd, mogelijk sanctie op komst’

14-12-2020 16:00
17

De lokale politie van Oostende heeft afgelopen weekend een lockdownfeestje van KV Oostende-doeman Fabrice Ondoa stilgelegd. Mogelijk volgt er nu een sanctie, dat laat Het Laatste Nieuws weten.

In de nacht van zaterdag op zondag klaagden verschillende buren over luide muziek en veel muziek vanuit het appartement van KV Oostende-goalie Ondoa. De politie werd gecontacteerd. “Wij hebben een baby van amper 6 maanden oud en die was heel de nacht nogal onrustig door het vele kabaal”, zegt een buurtbewoonster.

Er werden ‘drie vrij schaars geklede dames’ naar de politiewagen gebracht. “Mijn man besloot in te grijpen en heeft de politie gecontacteerd, het was toen al zowat 1.30 uur. Er kwam een combi ter plaatse met twee agenten, daarna volgden nog drie combi’s en een anonieme wagen. Het moet toch zijn dat daar een stevig feestje werd gehouden.”

Er werden pv’s opgesteld tegen elf personen. Sommigen waren ook weerspannig en weerden zich verbaal. “Met respect voor de rechten van alle betrokkenen en in overeenstemming met de afspraken die gemaakt werden met justitie, kan uiteraard opgetreden worden tegen overtreders die de volksgezondheid niet belangrijk vinden”, laat de politie van Oostende weten.

B-kern
Ondoa speelt sinds 2018 bij KV Oostende en speelde 22 keer. De doelman heeft nog een contract tot de zomer van 2022, maar dit seizoen werd hij naar de B-kern verwezen. KVO reageerde nog niet op het voorval, maar een sanctie behoort tot de mogelijkheden. Opvallend is wel dat er bij de kustclub als enige eersteklasser nog geen besmetting is vastgesteld.