VP 11 Van De Week Speeldag 16: Club Brugge, Anderlecht en KAA Gent presteren

VP 11 Van De Week Speeldag 16: Club Brugge, Anderlecht en KAA Gent presteren

14-12-2020 11:15 Laatste update: 21:41
2

Op Speeldag 16 stonden er enkele toppers op het programma in de Jupiler Pro League. Die zorgden voor heel wat spektakel, maar ook in de kleinere matchen was het zeker niet saai. 

Metamorfose bij Hubert
Guillaume Hubert stond bij Club Brugge niet bepaald als een zekere keeper. Hij leek al afgeschreven voor 1A, maar bij KV Oostende kan hij zich nu toch bewijzen. Hij is niet meer weg te denken binnen het elftal en sleepte tegen Cercle Brugge al zijn vijfde clean sheet van het seizoen uit de brand (0-1).

Een diverse defensie
Op de backposities kan Joris Kayembe deze week niet ontbreken. Sporting Charleroi kon nog eens een match winnen, en daar had Kayembe een belangrijk aandeel in. Aan de andere kant kiezen we voor Pierre-Yves Ngawa, die met OHL moeiteloos het niveau van 1A terug heeft opgepikt.

Centraal achterin wat Matt Miazga opvallend sterk bij Anderlecht. Samen met Hannes Delcroix vormt hij een complementair duo. Nurio Fortuna speelde deze keer centraal bij KAA Gent. Hij gaf bijzonder weinig weg en kon ook nog een goaltje meepikken.

Belgische middenveld
Op het middenveld gaan we deze week voor drie Belgen. Mats Rits toonde bij Club Brugge dat hij niet moet onderdoen voor Ruud Vormer. Zijn infiltraties zijn zeker even goed en hij legde de match in een beslissende plooi met de bevrijdende 0-2.

Vadis Odjidja is zijn beste vorm aan het terugvinden bij KAA Gent. Ook met Hein Vanhaezebrouck lukt nog niet alles, maar KAA Gent heeft de middenvelder broodnodig. Daan Heymans staat in de punt naar voor door zijn goal én assist bij Waasland-Beveren. Die club heeft zowaar een 13 op 15 beet.

Vuurwerk in de spits
Voorin zagen we heel wat indrukwekkende spelers op deze speeldag. Noa Lang is de enige zomertransfer van Club Brugge, maar het is wel een schot in de roos. De Nederlander is enorm onvoorspelbaar en duikt werkelijk overal op. Bijzonder moeilijk te verdedigen dus, ook al door zijn snelheid.

Bij KAA Gent is Roman Yaremchuk nog altijd een belangrijk wapen. Zijn winnende goal was perfect afgewerkt en liet Bodart kansloos. Diep in de spits zetten we uiteraard Thomas Henry was OHL. Met een zuivere hattrick het team niet halen, dat zou wel heel vreemd zijn.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)