Na drie wedstrijden zonder winst kan Oud-Heverlee Leuven nog eens winnen

05-12-2020 20:22
2

Oud-Heverlee Leuven is er na drie partijen nog eens in geslaagd om de drie punten te pakken. In eigen huis won het met 2-1 van Cercle Brugge.

Oud-Heverlee Leuven begon het best aan de partij en ging ook meteen op zoek naar dat eerste doelpunt. Daar werd het ook voor beloond. Na tien minuten voetballen kon de sterk presterende Sowah een fout van Kanouté afstrappen: 1-0.

Cercle Brugge werd niet wakker van dat tegendoelpunt en kon maar weinig gevaar creëren. De Bruggelingen ontsnapten nog enkele keren aan een dubbele achterstand na goed werk van OHL, maar Thomas Didillon moest zich voor rust niet meer omdraaien.

Na de rust was het ook meteen boeken toe voor Cercle Brugge. In minuut 53 verdubbelde Thomas Henry als een echte spits de score. Didillon had geen verhaal tegen de knal van de spits. De wedstrijd leek daarmee ook gespeeld.

Net zoals in de eerste helft kon Cercle nooit echt een vuist maken en kreeg het amper mogelijkheden om toch nog een aansluitingstreffer te scoren. Ook een rode kaart voor OHL-speler Mathieu Maertens zorgde niet voor beterschap bij Cercle. In het absolute slot volgde er toch nog een doelpunt van Ugbo voor Cercle Brugge. Het bleef 2-1.