Waasland-Beveren wint kelderkraker tegen Moeskroen met 2-0

05-12-2020 18:05 Laatste update: 18:24
19

Zaterdagmiddag stond de affiche tussen Waasland-Beveren en Moeskroen op het programma. Een zeer belangrijke wedstrijd voor beide ploegen met het oog op het verdere verloop van de competitie. Het was Waasland-Beveren die aan het langste eind trok en met 1-0 won van Moeskroen.

Beide ploegen hadden een goede reeks neergezet voor deze wedstrijd, ze hadden allebei een mooie 7 op 9 te pakken in hun afgelopen drie wedstrijden. Het was dus een belangrijke wedstrijd voor beide clubs om wat meer adem te krijgen in het klassement.

De eerste helft had weinig om het lijf, weinig kansen en veel middenveldspel. Het was duidelijk dat de twee ploegen geen fouten wilden maken. Moeskroen scoorde in de eerste helft dan toch maar hun doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

De beweging van Da Costa was het meest spektakelrijke in de eerste helft.

De tweede helft kwam moeizaam op gang maar beide ploegen kregen toch een opgelegde kans die ze vergaten te benutten. Balverlies op het middenveld brak Moeskroen zuur op. Man-in-vorm Koita pikte de bal op, schakelde twee verdedigers uit en vloerde Koffi met een stevige uithaal in de benedenhoek: 1-0 voor de thuisploeg.

In de laatste tien minuten was Waasland-Beveren het dichtst bij een doelpunt en de bevrijdende 2-0, maar Koffi stond goed pal. In de 92e minuut was het dan toch raak, Michael Frey wist de score te verdubbelen. Waasland-Beveren won met 2-0 tegen haar rechtstreekse concurrent. Waasland-Beveren schuift hierdoor op in het klassement naar de 15e plaats en slaat het een bruggetje met Moeskroen van 5 punten. Moeskroen blijft op de laatste positie van het klassement.