Kan Antwerp meedoen voor de titel? Dat moet de ambitie zijn

Kan Antwerp meedoen voor de titel? "Dat moet de ambitie zijn"

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 19:01wo 02-12-2020 om 19:01

Club Brugge werd voor het seizoen gezien als de grote titelkandidaat, maar kon toch nog niet helemaal overtuigen. Inmiddels staat K. Beerschot V.A aan de leiding, maar ook Royal Antwerp FC lijkt een kandidaat te zijn. Ritchie De Laet gelooft er alvast in.

"Zoals we dit seizoen voetballen, moet dat de ambitie zijn", bevestigt hij bij Knack. "Club Brugge bezit de ruimste kern en is absoluut favoriet. Ik hou ook rekening met Charleroi, dat een sterke verdediging heeft en niet wordt vermoeid door Europees voetbal. Maar zijn die ploegen beter dan wij? Ik vind van niet. Antwerp zit in de running", geeft De Laet aan.

Al beseft De Laet ook dat er nog veel kan veranderen. "Corona maakt er een raar seizoen van. Sommige teams kunnen door besmettingen hun beste elf niet opstellen. We houden ook rekening met het protocol dat de competitie kan stopzetten wanneer 50 procent van de matchen zijn gespeeld en de situatie met het virus uit de hand loopt. Het zou kunnen. Wie weet hoeveel mensen er ziek worden na kerst? Als de competitie stilvalt, is wie op dat moment eerste staat kampioen. Elke match is in potentie cruciaal", vertelt hij.

Dat zorgt ook voor een spannende competitie. "Wij zijn niet de enigen die dat beseffen. Het is geen toeval dat het zo spannend is aan de kop van het klassement: zeven ploegen op een zakdoek bijeen. Teams die Europees spelen krijgen het in het weekend moeilijk, merk je. Daarom: pas maar op voor Charleroi", besluit De Laet.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws