Contract van Tissoudali loopt af bij Beerschot: 'Dat is een enorme troef'

Contract van Tissoudali loopt af bij Beerschot: 'Dat is een enorme troef'

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 18:35di 01-12-2020 om 18:35

Laatste update: dinsdag 1 december 2020 om 19:33di 01-12-2020 om 19:33

Tarik Tissoudali is één van de revelaties bij K. Beerschot V.A. De Nederlander met Marokkaanse roots mag gerust een laatbloeier genoemd worden, maar ploegmaat Frederic Frans schat de kwaliteiten van Tissoudali bijzonder hoog in.

"Puur instinctief is Tarik misschien wel de beste speler in onze competitie", zegt Frans in gesprek met Het Laatste Nieuws. Samen met Raphael Holzhauser deed Tissoudali al menig verdediging pijn met zijn kwieke dribbels. "Zijn onvoorspelbaarheid is een enorme troef. Tarik is nu meer dan een flitsenvoetballer, hij koppelt dat aan efficiëntie. Verder bracht hij meer diepgang in zijn spel."

Zijn doorbraak in het profvoetbal kwam er pas op zijn 21ste. "We hadden snel door dat Tarik een begenadigde voetballer is", zegt Michel Vonk, ex-prof bij Manchester City en toen trainer bij Telstar. "Hij had wel hulp nodig om de stap naar prof te zetten, om meer functioneel te spelen wanneer hij een actie moet inzetten, en wanneer hij de bal moet gunnen aan iemand die beter staat."

Dit seizoen was Tissoudali al goed voor zeven doelpunten en vijf assists. Beerschot schiet maar beter snel in actie wil het de 27-jarige aanvaller niet kwijtspelen, want zijn huidige overeenkomst loopt af volgende zomer. Het contract van Holzhauser, die andere smaakmaker, werd reeds verlengd tot 2023.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zal Beerschot zijn contract verlengen?

Ja, dat zit er zeker aan te komen
75%
Nee, ze lopen hem mis
25%
(129 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws