‘Oplossing gezocht voor amateurclubs in beker of ze worden uitgekocht’

‘Oplossing gezocht voor amateurclubs in beker of ze worden uitgekocht’

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 15:12di 01-12-2020 om 15:12

Er wordt nog steeds naar een oplossing gezocht voor de amateurclubs in de beker. De profclubs proberen de bevoegde overheden te overtuigen dat de beker een ‘profcompetitie’ is zodat de clubs zouden kunnen spelen, dat meldt Het Laatste Nieuws.

Door de coronamaatregelen tot 15 januari komen de bekerwedstrijden op 9 en 10 januari 2021 in het gedrang. De Pro League probeert de Waalse, Vlaamse en Brusselse overheid te overtuigen om de beker te zien als profcompetitie. Als dat niet het geval is dan zullen de amateurs worden uitgekocht.

Antwerp FC (La Louvière), Beerschot (Dessel Sport), KAA Gent (Heur-Tongeren), AS Eupen (Rupel Boom), STVV (Lokeren-Temse), Club Brugge (Olsa Brakel), KRC Genk (Tessenderlo Sport), Zulte Waregem (Olympic Charleroi) en Anderlecht (FC Luik) lootten allen clubs uit eerste of tweede nationale.

‘De amateurclubs zelf lijken ook niet meteen vragende partij om toch te spelen. Bekermatchen mét publiek leveren een ploeg uit de lagere afdeling doorgaans een stevige som op. Maar zonder publiek is het verlieslatend’, klinkt het. Vlaams minister van Sport Ben Weyts zou twijfelen terwijl de Waalse overheid wél wil spelen.

‘Als niet alle overheden groen licht geven, zullen de amateurclubs niet mogen spelen. De datum verplaatsen naar een later moment is geen optie, aangezien de kalender nu al overvol is. Daarom zouden de amateurclubs ‘uitgekocht' worden.’ In Nederland gebeurde dat al, de KNVB betaalde 17.000 euro als compensatie.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Vind jij dat de bekermatchen moeten doorgaan?

Ja
46%
Nee
54%
(97 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws