KV Mechelen opnieuw onderuit tegen Beerschot: We doen het ook onszelf aan

KV Mechelen opnieuw onderuit tegen Beerschot: "We doen het ook onszelf aan"

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 20:22zo 29-11-2020 om 20:22

Laatste update: zondag 29 november 2020 om 20:22zo 29-11-2020 om 20:22

KV Mechelen heeft zondagnamiddag met 2-3 verloren Beerschot en glijdt steeds verder weg in het klassement van de Jupiler Pro League. De ploeg van coach Wouter Vrancken staat pas vijftiende met 12 punten. Volgens kapitein Joachim Van Damme heeft Mechelen dat vooral aan zichzelf te danken. 

De discutabele rode kaart van Aster Vranckx was het gesprekonderwerp na de wedstrijd, maar dat neemt niet weg dat Mechelen pover verdedigde. "We doen het ook onzelf aan", vertelde Van Damme na de nederlaag aan Het Laatste Nieuws. "We hadden ze goed bestudeerd. Alles wat we hadden voorbereid, kwam eruit."

"In de tweede helft had Beerschot wel iets meer balbezit, zonder grote kansen af te dwingen. Als die rode kaart valt, weet je dat er mogelijkheden gaan komen voor hen. Beerschot schoot nog twee à drie keer op doel en ze scoren twee keer. Dit is nu eenmaal de periode waar we in zitten."

Daardoor komt Mechelen op een teleurstellende vijftiende plaats in het klassement. "We moeten ons snel over deze nederlaag zetten. Op naar donderdag", besloot Van Damme. Mechelen speelt donderdag zijn volgende match tegen KAS Eupen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws