Zuchtende De Bruyne klaagt: Ik ken de handsregels niet meer, eerlijk gezegd

Zuchtende De Bruyne klaagt: "Ik ken de handsregels niet meer, eerlijk gezegd"

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 13:43zo 22-11-2020 om 13:43

Laatste update: zondag 22 november 2020 om 13:51zo 22-11-2020 om 13:51

Manchester City liep zaterdag al tegen haar vijfde puntenverlies van het Premier-League-seizoen aan. Tegen Tottenham Hotspur vond het nauwelijks een gaatje: 2-0. Toen Aymeric Laporte daar tóch in slaagde, keurde de VAR de gelijkmaker af voor voorafgaand hands van Gabriel Jesus. Kevin De Bruyne ziet het even niet meer.

De ingreep van de VAR zorgde voor wat wrevel bij de liefhebbers van City. Ook De Bruyne verscheen geïrriteerd voor de camera's na afloop van het duel. "Ik ken de handsregels niet meer, eerlijk gezegd", zuchtte de Rode Duivel toen hem gevraagd werd naar de fase. "Ik dacht dat, als het hier bovenaan de arm is, het geen hands meer was na de verandering van de regels. Maar als het dan op het midden van de arm is ...", vindt De Bruyne zelf het antwoord niet.

Uit de beelden bleek wel duidelijk dat Jesus de bal met de arm controleerde. "Ja, dat weet iedereen", bevestigt een eerlijke De Bruyne. "Maar eerlijk, ik snap de regel niet meer. Ik speel nu al twaalf jaar profvoetbal. In de eerste negen jaar waren er geen aanpassingen, de laatste jaren een heleboel. Ik begrijp niet waarom. Voetbal is zo'n leuke sport. De mensen die de regels opstellen, zouden zelf in het voetbal moeten zitten. Ze moeten rechtlijnig zijn", besluit onze landgenoot.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws