Bondscoach Mathijssen is diep bedroefd na gemiste kwalifactie

Bondscoach Mathijssen is diep bedroefd na gemiste kwalifactie

17-11-2020 22:34
6

De jonge Duivels verloren dinsdagavond hun kwalifactie tegen Bosnië en Herzegovina met 3-1. Door dit verlies maken de jonge Belgen geen kans meer om zich te plaatsen voor het EK under 21. Bondscoach Jacky Mathijssen is er het hart van in, na een goede campagne.

Mathijssen reageerde na de verloren wedstrijd bij Sporza. "Ik ben er zeker van dat we tegen heel wat grote landen kunnen winnen, en dat mensen zelfs verbaasd zouden zijn waartoe deze groep in staat is", verdedigt bondscoach Jacky Mathijssen zijn spelers. 

"Mijn spelers hebben het talent om hun voet naast die toplanden te zetten. Maar ze moeten leren om realistische zeges te boeken tegen de kleinere landen, zoals het A-elftal gedaan heeft. Het is duidelijk dat we daar nog niet zijn. Die landen zetten een organisatie neer en kruipen met negen of zelfs tien achter de bal. We vinden daarvoor geen oplossing. We komen hier 0-1 voor en die voorsprong had gerust iets hoger kunnen zijn. We waren dominant en het gevoel was er zeker dat het in orde kon komen. Maar we missen een killer voorin en dat is toch iets waar het deze generatie aan ontbreekt: efficiëntie. Aan de overkant wordt dan elke misser die we maken ook nog eens afgestraft. Voetbal is niet altijd eerlijk", liet Mathijssen weten aan Sporza.