Nilis deelt compliment uit aan Rode Duivel: ‘Hij benadert het meest mijn trap’

Nilis deelt compliment uit aan Rode Duivel: ‘Hij benadert het meest mijn trap’

17-11-2020 08:45
10

Luc Nilis had een fluwelen traptechniek. Dries Mertens had na afloop van zijn vrije trap-doelpunt tegen Engeland ook een boodschap voor de oud-aanvaller van onder meer Anderlecht en PSV.

“Fijn dat Dries nog aan mij dacht”, zegt Nilis aan Het Belang van Limburg. “Mertens' vrijschop vloog mooi binnen. Je zag tijdens zijn aanloop al dat het goed zat. Je moet steeds naar de bal blijven kijken, tot een fractie van een seconde voor je hem raakt. Als je grote stappen neemt, lukt dat niet.”

“De stappen moeten dus klein zijn, zodat je steunvoet precies naast de bal staat en je lichaam perfect boven de bal hangt”, gaat de voormalige specialist verder. “De focus van Mertens was ook prima, op het moment van de trap zag je dat hij helemaal in balans bleef.”

Nilis geeft ook een compliment terug aan Mertens. “Er is me al vaker gevraagd welke Duivel mijn schot het meest benadert en dan kom ik steeds bij Mertens uit. Omdat hij ook met de binnenkant van de wreef schiet. Ik deed dat ook. Tielemans en De Bruyne hebben eveneens een fantastisch schot, maar gebruiken de volle wreef. Hun knallen zijn strakker.”