Rode Duivels leggen Engeland over de knie dankzij Mertens en Tielemans

15-11-2020 22:38 Laatste update: 22:42
42

De Rode Duivels namen het in de 50e interland van bondscoach Roberto Martinez het op tegen Engeland. Na de vorige oefeninterland tegen Zwitserland kwam er wat kritiek over het spelniveau van de Rode Duivels. Dit keer stelde Martinez zijn sterkst mogelijke opstelling op en dat loonde want de Belgen wonnen met 2-0 dankzij doelpunten van Youri Tielemans en Dries Mertens. Door de winst van Denemarken tegen Ijsland moet België minstens een punt halen om de halve finales van de Nations League te spelen.

De wedstrijd kon op geen enkele minuut vergeleken worden met de oefeninterland met Zwitserland. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat het niveau en het tempo hoger lag dan afgelopen woensdag. De Rode Duivels eisten de bal op in de eerste minuten maar kwamen niet tot echt uitgespeelde kansen. Na 10 minuten opende Youri Tielemans de score. Hij kreeg de bal toegespeeld van Romelu Lukaku en de middenvelder van Leicester City haalde met zijn rechtervoet uit van buiten het strafschopgebiede, dankzij een deviatie op een Engelse verdediger belandde de bal in het doel, 1-0. Net na de 1-0 kwamen de Rode Duivels goed weg toen Toby Alderweireld de gelijkmaker voorkwam met een fantastische ingreep. Op de hoekschop die daarop volgde was Romelu Lukaku de redder van dienst, de spits haalde een kopbal van zijn concurrent Harry Kane knap van de lijn.

De Rode Duivels moesten even de druk van de Engelsen ondergaan, na 24 minuten kwamen de Belgen op een dubbele voorsprong.  Een discutabele overtreding van Declan Rice werd als geschenk onthaald bij Dries Mertens. Hij krulde een vrije trap heerlijk over de muur en zo stond het 2-0. Nadien controleerde de Rode Duivels de wedstrijd, Harry Kane kwam nog dichtbij een doelpunt maar Thibaut Courtois stond pal.

In de tweede helft grepen de bezoekers de controle. Het eiste de bal op en en duwden de Belgen achteruit. Echt gevaar konden ze niet creëren tenzij van vrije trappen, maar die waren te slordig om echt Courtois te bedreigen. De Rode Duivels konden tegen prikken via De Bruyne maar zijn schot miste precisie. De Belgen vertoefden lange tijd in de tweede helft op eigen helft. Bij een zeldzame uitbraak waren de Belgen te slordig om tot open doelkansen te komen. Romelu Lukaku was er tot tweemaal toe dichtbij. Harry Kane kwam ook nog dicht bij een aansluitingstreffer maar Vertonghen hield hem van het doelpunt.

Zo winnen de Belgen hun belangrijke wedstrijd tegen Engeland en hebben we met een gelijkspel tegen Denemarken genoeg voor de groepswinst.