Bolat is de schlemiel bij KAA Gent: Hij moet zichzelf in vraag stellen

Bolat is de schlemiel bij KAA Gent: "Hij moet zichzelf in vraag stellen"

10-11-2020 12:00
15

De transfer van Sinan Bolat naar KAA Gent is voorlopig geen succes. Tegen Anderlecht ging hij namelijk opnieuw in de fout. De ervaren keeperstrainer Jacky Munaron denkt echter niet dat het aan de kwaliteiten van Bolat ligt.

"Iedereen kan eens een slechte dag hebben, maar bij Gent gebeurt het dit seizoen wekelijks, verspreid over vier goeie keepers", stelt hij bij Het Laatste Nieuws. "Dat maakt het zo moeilijk om daarmee om te gaan. De omstandigheden zitten voor de hele ploeg niet mee - zeker als je ziet welke opgelegde kansen aan de andere kant steevast gemist worden - maar iedereen onthoudt steeds de laatste fout. En dat is vaak die van de doelman."

Voor de sportieve staf is er nu veel werk. "Je moet er vooral voor zorgen dat ze die fout vergeten. Dat dat éne moment niet in hun hoofd blijft spoken. Je kan dat op verschillende manieren doen: veel praten, enorm hard trainen of zelfs een compilatie van hun goeie reddingen tonen. Het voordeel van Gent is dat het om doelmannen met ervaring gaat, het zijn geen jonkies. Coosemans, Roef, Kaminski en Bolat zijn keepers met een zekere staat van dienst."

Munaron gelooft wel dat Bolat nog altijd de beste is. "De Bolat die we kennen van bij Antwerp is absoluut één van de beste doelmannen van onze competitie, maar ook zijn team presteert niet én heeft te maken met enorm veel pech. Hij moet zichzelf in vraag stellen, alleen zo kan hij uit de negatieve spiraal komen. Bij Club Brugge is hij die foutjes niet te boven gekomen. Wat een doelman vooral nodig heeft, is continuïteit."