Thorup naar de uitgang bij KRC Genk: Kloppen ze aan bij Brys?

Thorup naar de uitgang bij KRC Genk: "Kloppen ze aan bij Brys?"

01-11-2020 15:45 Laatste update: 15:51
31

Jess Thorup is op weg naar de uitgang bij KRC Genk. FC Kopenhagen heeft hem een voorstel gedaan en de onderhandelingen lopen. Stef Wijnants van Sporza is stomverbaasd. 

"Het imago van gentleman dat Thorup bij ons had, is nu wel doorgeprikt, lijkt me", aldus Wijnants. "Ik weet dat trainers zeggen: Als het slecht gaat, worden wij als eerste ontslagen. Dus omgekeerd mag ook wel eens. Ja, dat mag. Maar nu al, zo snel? Thorup had gezegd dat hij met Genk naar de top wilde, op korte termijn."

Sportief is het volgens Wijnants geen stap vooruit. "Als het puur over het sportieve gaat: Kopenhagen zal af en toe wel eens Champions League spelen, maar is Racing Genk dan geen hoger in te schatten club dan Kopenhagen? Het is niet dat hij nu naar een Duitse of Italiaanse subtopper gaat. Neen, ik vind dit echt opzienbarend."

KRC Genk zal dus weer moeten herbeginnen. "Wat is de oplossing voor Genk? Moeten ze nu zelf iemand weghalen bij een andere club? Gaan ze weer aankloppen bij Marc Brys? Die is bij OHL wel iets aan het neerzetten. Of wordt het een buitenlander, zoals Bernd Storck? Het moge duidelijk zijn dat het opnieuw een ferme zoektocht wordt voor Genk."