Valse start in Europa League voor PSV: Machís beslist duel met prachtige treffer

22-10-2020 21:15

Een valse start voor PSV in de groepsfase van de Europa League. De Eindhovenaren kwamen tegen Granada vlak voor rust op een 1-0 voorsprong via Mario Götze, maar gaven het in de tweede helft uit handen: 1-2.

De wedstrijd golfde in de beginfase op en neer. Beide ploegen creëerden weinig en het spel was bij vlagen slordig. Het eerste échte gevaar kwam van de thuisploeg. Mario Götze, die een uitstekende eerste helft speelde, slingerde de bal goed voor in de richting van Donyell Malen. Die probeerde zijn voet achter de bal te krijgen, maar miste deze volledig.

Een prima kans op de 1-0 voor PSV. Niet veel later was ook Granada voor het eerst gevaarlijk, maar Yvon Mvogo hield zijn ploeg op de been na een schot van Ángel Montoro. PSV brak de wedstrijd vlak voor het rustsignaal vanuit het niets open. Denzel Dumfries legde de bal fraai klaar voor de inlopende Götze, die van buiten het strafschopgebied verwoestend uithaalde en Granada-keeper Rui Silva kansloos liet: 1-0.

In de tweede helft ging het echter helemaal mis voor PSV. Götze bleef achter in de kleedkamer, het is nog niet duidelijk waarom, maar dat was meteen te zien aan het spel van de thuisploeg. Jorge Molina zette Granada al snel op gelijke hoogte na een verrassende vrije trap. Tien minuten later was er zelfs de voorsprong voor de Spanjaarden: Darwin Machís trok naar binnen vanaf de linkerkant, twijfelde niet en krulde de bal van afstand heerlijk achter een kansloze Mvogo.

PSV ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en et scheelde weinig of die kwam er al snel: Malen raakte de paal via een grabbelende Granada-doelman. Verder dan dit wapenfeit kwam PSV niet, ondanks dat ze Granada in de slotfase terugdrongen op eigen helft. Een nederlaag, waardoor er tijdens de wedstrijd van volgende week tegen Omonia Nicosia meteen druk op de ketel staat.