Amateurclub baalt na bekerloting: Eupen en Moeskroen wil je vermijden

Amateurclub baalt na bekerloting: "Eupen en Moeskroen wil je vermijden"

13-10-2020 10:45

Voor veel amateurploegen is de Beker van België dé kans om zich eens te meten met een profclub. Zo hoopten ze ook bij Rupel Boom op een mooie affiche. De ontgoocheling was echter groot toen Eupen uit de bus kwam.

Na een 1-2 overwinning bij de City Pirates dacht Rupel Boom zich beloond te zien worden met een topaffiche. Op de loting kwam er dan ook een profclub uit de bus, weliswaar eentje met iets minder faam. "Dit is echt de slechts mogelijke loting", steekt aanvoerder Yannis Augustynen zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken in Het Nieuwsblad.

"Voor de tweede keer in drie jaar spelen we tegen Eupen. Het is alsof ze het er om doen bij de bond. Het enigste verschil is dat we deze keer thuis mogen spelen", vervolgt Augustynen. "Dat je geen droomloting hebt kan ik nog mee leven. Dat is ook voor iedereen anders, de ene speler wil tegen Anderlecht en de andere tegen Club Brugge. Enkele anderen hadden dan weer liever een streekderby tegen Antwerp, Beerschot of KV Mechelen. Maar over één zaak is iedereen het eens: Moeskroen of Eupen wil je vermijden."

Het moet ook gezegd worden, Rupel Boom kende de afgelopen jaren veel pech met zijn affiches. Zo kwamen achtereenvolgens Eupen, Charleroi en opnieuw Eupen uit de bus. Commercieel niet zo aantrekkelijk, maar misschien liggen er sportief wel kansen? "We hebben misschien 10% kans, veel meer zal het niet zijn. Eupen is niet langer het zwakkere broertje", aldus de ontgoochelde aanvoerder.